ugotuj coś
Logo

Kurczak z czerwonym Curry, batatami i fasolką szparagową

Kurczak z czerwonym Curry, batatami i fasolką szparagową

1 gwiazdka2 gwiazki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek brak ocen
Loading...
Dodaj opinię
Udostępnij
grudzień 8, 2020 7:37 pm Autor:

Kategorie: , ,

Składniki:

  • 2 średnie bataty
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 400-500 g filetu z kurczaka
  • 4 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki sosu rybnego (opcjonalnie)
  •  1 łyżeczka żółtej pasty curry
  • kilka liści świeżej bazylii

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone w średnią  kostkę bataty gotuj ok 7 minut w posolonej wodzie (od momentu zagotowania wody) po czym dodaj fasolkę i gotuj razem jeszcze ok 3 minuty. Czosnek pokrój drobno i wrzuć na rozgrzany olej, smaż aż się lekko zarumieni, dodaj czerwoną pastę i żółtą, chwilę je przesmaż i dorzuć pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smaż przez 3 minuty energicznie mieszając, następnie dodaj mleko kokosowe, wymieszaj i wlej sos rybny (opcjonalnie, sprawdź czy nie jest dla Ciebie za słone). Gotuj jeszcze przez 15 minut, mieszając od czasu, do czasu. Na koniec wrzuć bataty i fasolkę, wymieszaj, ozdób liśćmi bazylii .

QR Code

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Zobacz również