Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru kokosowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka lub mleka kokosowego
- 1-2 łyżeczki cukru waniliowego
Przygotowanie:
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Wszystkie składniki suche łączymy razem: mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. W drugim naczyniu łączymy składniki mokre: roztrzepane jajka, olej, mleko. Zawartość obu naczyń łączymy, mieszamy aż do połączenia się składników.
Papilotkami wykładamy formę do muffin i wkładamy ciasto do 3/4 ich wysokości.
Piec w temperaturze 200 ºC przez około 20 – 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.
Krem do dekoracji – znajdziesz tutaj
Dodaj komentarz