ugotuj coś
Logo

Polędwiczka w warzywach

Polędwiczka w warzywach

1 gwiazdka2 gwiazki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek brak ocen
Loading...
Dodaj opinię
Udostępnij
grudzień 20, 2020 8:44 am Autor:

Kategorie: , ,

Składniki:

  • ok 250g polędwiczki wieprzowej
  • 1 mała cukinia
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula czerwona średnia
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżeczki serka naturalnego np. Twój smak lub Philadelphia

Przygotowanie:

Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Dopraw solą i pieprzem, smaż przez około 10 minut, obracając co jakiś czas. Papryki pokrój w paski, cebulę w piórka a czosnek drobniutko posiekaj, wrzuć do mięsa i smaż przez ok 4 minuty, następnie dodaj pokrojoną w drobne kawałki cukinię, podlej 1/2 szklanki wody , i smaż jeszcze około 3 minuty. Dodaj pokrojone w duże kawałki pomidory, dopraw solą i pieprzem, smaż do momentu, aż pomidory zaczął się rozpadać, gdyby woda wyparowała, dolej trochę. Następnie odlej trochę płynu z patelni do szklanki i wymieszaj z 1-2 łyżeczkami serka (wg smaku). Wlej wszystko na patelnie i wymieszaj i podgotuj jeszcze 1-2 minuty.

Podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą

QR Code

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Zobacz również