Składniki:
- ok 250g polędwiczki wieprzowej
- 1 mała cukinia
- 4 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula czerwona średnia
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 1-2 łyżeczki serka naturalnego np. Twój smak lub Philadelphia
Przygotowanie:
Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Dopraw solą i pieprzem, smaż przez około 10 minut, obracając co jakiś czas. Papryki pokrój w paski, cebulę w piórka a czosnek drobniutko posiekaj, wrzuć do mięsa i smaż przez ok 4 minuty, następnie dodaj pokrojoną w drobne kawałki cukinię, podlej 1/2 szklanki wody , i smaż jeszcze około 3 minuty. Dodaj pokrojone w duże kawałki pomidory, dopraw solą i pieprzem, smaż do momentu, aż pomidory zaczął się rozpadać, gdyby woda wyparowała, dolej trochę. Następnie odlej trochę płynu z patelni do szklanki i wymieszaj z 1-2 łyżeczkami serka (wg smaku). Wlej wszystko na patelnie i wymieszaj i podgotuj jeszcze 1-2 minuty.
Podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą
Dodaj komentarz