ugotuj coś
Logo

Teriyaki polędwiczka z pak choi i makaronem

Teriyaki polędwiczka z pak choi i makaronem

1 gwiazdka2 gwiazki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek brak ocen
Loading...
Dodaj opinię
Udostępnij
Styczeń 13, 2021 1:51 pm Autor:

Kategorie: , , , ,

Składniki:

  • ok 500g polędwiczki wieprzowej
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 kapusta Pak Choi
  • makaron Pad Thai
  • 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 3 łyżki sosu Teriyaki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Wymieszaj przyprawę 5 smaków z solą oraz pieprzem (użyłam kolorowego) wetrzyj w polędwiczkę. Polędwiczkę pokrój w nie zbyt grube talarki. Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej, nieprzywierającej patelni smaż mięso przez 4-5 minut z każdej strony. Przełóż na talerz i przykryj folią, żeby mięsko nie wystygło.

Z kapustki Pak choi odetnij głąb i rozdziel liście, marchewkę pokrój w plasterki, paprykę wydrąż i pokrój w drobne słupki.

Wlej trochę oleju na patelnię, dodaj pak choi, marchewkę, oraz paprykę dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż przez 3 minuty, następnie dodaj makaron i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Na sam koniec wlej sos teriyaki i dorzuć mięso smaż na wolnym ogniu przez kilka sekund.

Danie gotowe, rozdziel na talerze 🙂 i wcinaj.

QR Code

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Zobacz również